Over podologie

De (register) podoloog

De podoloog herkent en behandelt evenals de podotherapeut voet- en voetgerelateerde houdingsklachten en is een erkende paramedische voetspecialist. Deze beschermde titel mag men alleen voeren na het volgen van een uitgebreide studie op HBO niveau en is niet te verwarren met de podoloog (een titel die iedereen zichzelf kan toe-eigenen)!

Kwaliteitsbewaking

De (register) podoloog staat ingeschreven in het “kwaliteitsregister voor de podologie” van Stichting LOOP. Om in dit kwaliteitsregister te komen en te blijven moeten er ieder jaar accredatiepunten behaald worden. Dit systeem zorgt ervoor dat de kennis en kwaliteit van de zorgverlener gewaarborgd blijft.

Wat kan de (register) podoloog voor u betekenen

De (register) podoloog gaat op zoek naar de oorzaak van uw (voet)klachten. Wij onderzoeken de bewegingsmogelijkheden en beperkingen van de gewrichten van o.a. voet en enkel omdat bewegingsbeperkingen hier kunnen leiden tot klachten hogerop in het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn pijn in de rug, schouders en nek. Wij kijken naar de stand van de voeten en houding van het gehele lichaam.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.