Welke behandelingen zijn er?

Onze belangrijkste behandelingen

De belangrijkste behandelingen waar wij gebruik van maken zijn:

Steun- en therapiezolen

Een op maat gemaakte steun- of therapiezool kan locaties met een verhoogde druk tijdens het lopen of staan ontlasten. Standsafwijkingen in de voet die nog gecorrigeerd kunnen worden, kunnen d.m.v. kleine verhogingen of verlagingen in de therapiezool in de juiste positie worden gestuurd. Wanneer de voet te pijnlijk of te stijf is geworden en corrigeren niet meer mogelijk is, zal er voor een oplossing gekozen worden die de voet zoveel mogelijk in zijn beweging ontziet en daardoor de pijnklachten niet uitlokt.

Siliconen orthesen

Met behulp van siliconen materiaal kan er een hulpstukje gemaakt worden dat er voor zorgt dat een scheve of kromme teen zoveel mogelijk in zijn natuurlijke positie terug gedwongen wordt. Pijnlijke plekken tussen of bovenop de tenen worden met deze techniek drukvrij gehouden.

Vilttechnieken

Het aanbrengen van vilt kan ervoor zorgen dat pijnlijke plekken worden ontlast en een te hoge druk wordt tegen gegaan.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.